13 декември, 2008

Хвойна_Персенк_Хвойна

Беше началото на май. Предприехме една разходка до познатия ни вече вр.Персенк.Не бяхме го посещавали през пролетта, а наистина беше много красиво.

Слязохме на Хвойна и поехме по познатия път към хижата. Всичко наоколо беше зелено.Птичките пееха.Дръвчетата бяха цъфнали- приказно беше.

Поглед към с. Павелско

Решихме да минем по маркираната пътека, която е през гората.Така можехме да се насладим на невероятни гледки.


Нямам думи да опиша колко красиво и прекрасно беше.


Поглед към Червената стена.


Към 17ч. пристигнахме в хижата.Решихме да си направим пикник, но времето се влоши и ни изгони. Заваля дъжд, който на моменти преминаваше в сняг, а и от хижата се виждаше, че върха не беше се отърсил от снежната покривка.

На следващия ден хванахме пътеката за Чудните мостове. Освен сняг имаше много лилави минзухари.


Дъждовник

Около три часа ходене и се озовахме пред мостовете. Беше неделя и доста хора бяха плъзнали навсякъде. Най-странен беше един човек който стоеше на пътеката и искаше вход- по 2 лв на всеки. След краткия разговор (силно може да се нарече разговор) слязохме до реката(взимат пари, ако им дадеш). На връщане събрахме малко боклуци, които му връчихме с най-голямо удоволствие.(Таксата се събирала за поддържане на хигиена в района и тн.). За съжаление още продължава цялата простотия, даже вече събирали пари и за паркинг.Освен всичко това са направили и стълбички -за "туристите".

След разочарованието на мостовете поехме към Цирикова църква.


От върха се описа гледка към Роженската обсерватория. После хванахме пътеката за Хвойна.

Имаше всички нюанси на зеления цвят.

Не ни се тръгваше, но нямаше как. На следващия ден трябваше да сме на работа и се качихме се на автобуса за Пловдив. Така до следващия път.

Няма коментари: